βιτρίνα
Το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου, την ώρα που “κλείναμε” την ύλη της εφημερίδας, ήρθε στο γραφείο του έντυπου ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ η είδηση, την οποία δημοσιεύσαμε σε σχόλιο της στήλης “Φως στην άκρη του.. Τούνελ”:
Το βράδυ από Τετάρτη προς Πέμπτη κάποιος ή κάποιοι έσπασαν την βιτρίνα του καταστήματος Gallerie de beaute του Στέφανου Γεωργιλά, επί της οδού Δαναού και λεηλάτησαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους!!
Φυσικό, λοιπόν, ήταν να μας χαροποιήσει το χθεσινό ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση του Πρώτου Θέματος:
Συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Νίκαια, το Περιστέρι και τα Καμίνια επτά άτομα – τρεις Έλληνες, τρεις Αλβανοί και μια Αλβανίδα – ως μέλη σπείρας που έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα (κυρίως καλλυντικών) στην Αττική και την περιφέρεια.
Ειδικότερα, οι τρεις Αλβανοί (18,19 και 22 ετών) συνελήφθησαν μετά από απόπειρα εισόδου σε κατάστημα καλλυντικών, ενώ οι συνεργοί τους (17, 24 και 39 ετών, καθώς και η 48χρονη) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αργότερα την ίδια ημέρα.
Μέσα στο τελευταίο τετράμηνο τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει 36 διαρρήξεις -κλοπές σε καταστήματα στον Κορυδαλλό, τη Ν. Φιλαδέλφεια, τον Άγιο Στέφανο, τη Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, το Χαϊδάρι, το Ίλιον, την Παιανία, τη Νίκαια, το Κερατσίνι, το Κορωπί, το Νέο Ψυχικό, τη Σαλαμίνα, τα Βριλήσσια, την Παλλήνη, το Λαύριο, το Μαρούσι, το Ελληνικό, την Ηλιούπολη, το Περιστέρι και τη Νέα Ιωνία Αττικής, καθώς και στην Πάτρα, στο Άργος στην Κόρινθο και τη Βελίνα Κορινθίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες εντόπιζαν εμπορικά καταστήματα στα οποία μετέβαιναν νυχτερινές ώρες, έσπαζαν τις τζαμαρίες ή τις πόρτες και έκλεβαν εμπορεύματα μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια προωθούσαν τα κλεμμένα στον 39χρονο, ο οποίος είναι οδηγός ταξί, και την 48χρονη σύντροφό του, που τα προωθούσαν στην αγορά της Αλβανίας.