Η απανθρωπια του Νοσοκομειου Αργους σημερα στην Τατιανα Στεφανιδου

Στις 7 Μαΐου σας είχαμε ενημερώσει για την περιπέτεια υγείας του μικρού Μανώλη Αναπολιτάκη και την αδιαφορία που αντιμετώπισε στο Νοσοκομείο του Άργους. Τότε ήταν που το παιδί ήρθε στο Ναύπλιο για διακοπές και έκανε το… λάθος, να κάνει μπάνιο στην παραλία της Καραθώνας
. Εξαιτίας του γνωστού πλέον “φυκιού” που υπάρχει στη θάλασσα, ο μικρός Μανώλης υπέστη σοβαρότατο αλλεργικό σοκ και οι γονείς του τον πήγαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Άργους για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η απανθρωπια του Νοσοκομειου Αργους σημερα στην Τατιανα Στεφανιδου
Εκεί οι γιατροί αντί να τον εισάγουν στο νοσοκομείο, να του κάνουν εξέταση και να τον βοηθήσουν στο πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε, το μόνο που έκαναν, όπως μας κατήγγειλαν,  ήταν να πουν στον πατέρα του ότι δεν έχει κάτι σοβαρό και να πάει ο ίδιος να βρει εφημερεύων φαρμακείο να αγοράσει αλοιφή fusikort επειδή εκεί δεν είχαν και να το φροντίσει μόνος του…….
Εξαιτίας της παντελούς αδιαφορίας των γιατρών του παιδιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Άργους, η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε επειγόντως στην Ευρωκλινική Αθηνών με οξεία εσωτερική φλεγμονή σε εμπύρετη κατάσταση.
Η απανθρωπια του Νοσοκομειου Αργους σημερα στην Τατιανα Στεφανιδου
Το παιδί ήταν για σε μέρες σε καταστολή και το είχαν με ενδοφλέβια χρήση φαρμάκων ώστε να μην προχωρήσει σε σηψαιμία, κάτι που όπως είπαν πει οι γιατροί της Αθήνας στον πατέρα του παιδιού, θα μπορούσε αν το είχαν αφήσει έτσι να εμφανιστεί μέχρι και γάγγραινα….
Ο μικρός Μανώλης έτυχε σε σωστή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο των Αθηνών ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως έκανε τρεις φορές την ημέρα υπέρηχο για να δουν την εξέλιξη της υγείας του. Πλέον ο μικρός βγήκε από το νοσοκομείο και θα πηγαίνει τακτικά στο νοσοκομείο για να βλέπουν οι γιατροί την πορεία του ενώ τα σημάδια στο σώμα του είναι ακόμα φανερά.
Η απανθρωπια του Νοσοκομειου Αργους σημερα στην Τατιανα Στεφανιδου
Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί εάν στο Νοσοκομείο Άργους έδειχναν την απαιτούμενη προσοχή στον μικρό Μανώλη και δεν κρατούσαν αυτή τη στάση απέναντί του.
Το σοβαρό αυτό θέμα έχει πάρει μεγάλη έκταση και σήμερα το μεσημέρι στις 3.30 θα προβληθεί στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Εκεί θα γίνουν γνωστές πολλές λεπτομέρειες για την περιπέτεια του παιδιού ενώ θα μιλήσει και ο πατέρας του.
Η απανθρωπια του Νοσοκομειου Αργους σημερα στην Τατιανα Στεφανιδου
Εμείς από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το περιστατικό αποφασίσαμε να μην το αφήσουμε έτσι, θέλοντας και να αναδείξουμε την κακή λειτουργία του παιδιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Άργους και την επικινδυνότητα της παραλίας Καραθώνα, όμως ο κύριος λόγος που ασχοληθήκαμε τόσο εντατικά με το περιστατικό αυτό ήταν για να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοιες ή ακόμα χειρότερες περιπτώσεις.
Επιτέλους να λειτουργήσει σωστά και κάτι σε αυτή τη χώρα, οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην ασχολούμαστε με τη δημόσια υγεία μόνο όταν την πληρώνουν αθώοι και ανυποψίαστοι πολίτες, όπως στην προκειμένη περίπτωση το μικρό παιδί που ήρθε από την Κρήτη για διακοπές και λίγο έλειψε να το πληρώσει με  τη ζωή του. paratiritis.gr
Ιάσονας Μουσταΐρας