Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ « COSTA » ( ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΖΗΚΑ )






ΥΛΙΚΑ
1 παντεσπάνι τριπλό fraulisa με γεύση βανίλια
3 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης βανίλια
1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης σοκολάτα
1200 ml γάλα φρέσκο
1 φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 500γρ.
1 πακ. φράουλες ψιλοκομμένες
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ :
1 φακ. Τριμμένο μπισκότο Γιώτης
Σοκολατένιες ράβδους ή κοχύλια ( μπορείτε να βρείτε στα σούπερ-μάρκετ Lidl )
Κοχύλια , αστερίες ( ό,τι έχετε στο σπίτι )
Πλαγκτόν για ενυδρεία ή ζωάκια της θάλασσας ( καταστήματα jumbo )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα με 400 ml φρέσκο γάλα και τη βάζουμε με το μπωλ στο ψυγείο . Ομοίως , χτυπάμε την κρέμα γάλακτος , 800 ml φρέσκο γάλα με τα 3 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια μέχρι να δέσει και τη βάζουμε και αυτή στο ψυγείο . Ραντίζουμε το πρώτο παντεσπάνι με λίγο γάλα για να μαλακώσει και στρώνουμε με φέτες φράουλας και κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα . Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο παντεσπάνι και κλείνουμε με το τρίτο παντεσπάνι , το οποίο ραντίζουμε επίσης . Καλύπτουμε προσεκτικά με σπάτουλα όλη την τούρτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια , τόσο πάνω , όσο και στα πλαϊνά . Γύρω –γύρω , ρίχνουμε τριμμένο μπισκότο , το οποίο θα φαίνεται σαν άμμος σε παραλία . Σπάμε σοκολατένιες ράβδους στη μέση και τις τοποθετούμε περιμετρικά σε ένα μόνο σημείο , να είναι σαν φράχτης . Με σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε την τούρτα μας με σχέδιο της προτίμησής μας . Μπορούμε να τοποθετήσουμε στη μια άκρη ένα φυτό για ενυδρείο , όπως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία , να διακοσμήσουμε με σοκολατένια κοχύλια την τούρτα μας και πλάσματα της θάλασσας και εξωτερικά , πάνω στην άμμο από μπισκότο , να διακοσμήσουμε με κοχύλια , αστερίες , θαλάσσιες χελωνίτσες και ο,τιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας . Η τούρτα πρέπει να μπει στο ψυγείο για 4-5 ώρες . Καλή σας απόλαυση!!!!!