Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

LIMONCELLO – Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ( ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΖΗΚΑ )




ΥΛΙΚΑ για 2 λίτρα
10 λεμόνια
1 κ. ζάχαρη
1 λίτρο αλκοόλ ποτοποίας 95 βαθμών
1 λίτρο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε από τα λεμόνια τις φλούδες , φροντίζοντας να κόψουμε μόνο το κίτρινο μέρος και όχι άσπρο , για να μην πικρίζει . Σε ένα δοχείο βάζουμε τις φλούδες και προσθέτουμε το αλκοόλ . Το δοχείο θα πρέπει να παραμείνει ερμητικά κλειστό για 3-4 περίπου μήνες . Ανά 3-4 μέρες , αναποδογυρίζουμε το μπουκάλι 2-3 φορές . Τα λεμόνια θα αφήσουν σιγά-σιγά τα αρώματα και τη γεύση τους και στο τέλος της διαδικασίας , το υγρό θα είναι κίτρινο και με άρωμα λεμόνι . Όταν τελειώσει η διαδικασία , φτιάχνουμε με το νερό και τη ζάχαρη το σιρόπι μας . Αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στο αλκοόλ . Ανακινούμε για να γίνει ένα ομογενοποιημένο υγρό και το λικέρ λεμονιού είναι έτοιμο . Σερβίρουμε με λίγο πάγο και φέτες λεμονιού .
Το limoncello είναι παραδοσιακό ιταλικό λικέρ από λεμόνι . Οι Ιταλοί έχουν μεγάλη παραγωγή λεμονιού και γενικότερα εσπεριδοειδών , με πρώτη στην κατάταξη της περιοχή της Σικελίας . Καλή σας απόλαυση !!!