Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ Γράφει η Αντιγόνη Χαντέλη




Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και παντού βλέπεις βιτρίνες καταστημάτων , καφέ και μπαρ να στολίζονται ! Ας μη πω για τη διακόσμηση των δρόμων !
Είναι πιο όμορφη εποχή του χρόνου !
Γιορτινές μέρες και εμείς οι γυναίκες θέλουμε να είμαστε όλο και πιο περιποιημένες , ποσό μάλλον όσες δουλεύουν σε καταστήματα , σε καφέ ακόμα και σε γραφεία αφού μετά από τέλος της ημέρας επιζητούν ένα χαλαρό ποτό – κοκτέιλ – καφέ .
Το μακιγιάζ , λοιπόν , ( από το να βάλεις ένα κραγιόν , λίγη μάσκαρα ή λίγο ρουζ ) αλλάζει όλη την εικόνα σου , για αυτό και πολλές από εμάς το προσέχουν λίγο παραπάνω . Το ιδανικό , όμως , είναι να υπάρχουν ισορροπίες για να αποφεύγονται τα λάθη .
Στη προκείμενη περίπτωση θα σας δείξω ένα μακιγιάζ χριστουγεννιάτικο ( αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσες να το κάνεις και καθημερινά ) που είναι απλό και εύκολο από την make up artist Nik Haste Chapman που εμπνεύστηκε από την Cheryl Cole ( είναι βρετανίδα με δική της σειρά – μαζί με την αδελφή της – με πινέλα μακιγιάζ ) . Είναι δυο εξαιρετικές μακιγιέζ (με δική τους σχολή) με το δικό τους site pixiwoo.com που δημοσιεύουν ότι νέο κυκλοφορεί στην αγορά των καλλυντικών , αλλά και κάνουν διάφορα βίντεο που αναρτούν και στο You Tube στη σελίδα τους pixiwoo madness ή pixiwoo quick make up tips & other stuff .
Ας ξεκινήσουμε με τη διαδικασία του μακιγιάζ βλέποντας το βίντεο ( στο τέλος θα σας γράψω και όλα τα προϊόντα που χρησιμοποίησε και τις παραλλαγές που μπορείτε να κάνετε) :
Ξεκινά απλώνοντας το μέικ απ με ένα πινέλο για μεικ απ ( ποτέ με τα χέρια ) από τη δική τους σειρά real techniques brush σε όλη την επιφάνεια του προσώπου μέχρι το λαιμό με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απλωθεί τελείως σωστά . Στη συνέχεια στο «καπάκι» του ματιού με το δάχτυλο απλώνει μια βάση και ακολουθεί η σκιά που την απλώνει σε όλο το κινητό βλέφαρο . Το eyeliner το εφαρμόζει στο εσωτερικό του ματιού ( στην επάνω πλευρά ) γιατί είναι ένα καθημερινό μακιγιάζ και δεν μπορεί να είναι βαρύ . Μετά η μάσκαρα και τώρα τα φρύδια ( καλό θα ήταν αν έχετε έντονα φρύδια να μην τα βάφετε – γεμίζετε ) που δεν τα κάνει πολύ έντονα για τον ίδιο λόγο που δεν βάζει απέξω eyeliner και στη συνέχεια ειδική μάσκαρα – τζελ φρυδιών για να φαίνονται πιο φυσικά . Στο εσωτερικό των ματιών θα τονίσει το βλέμμα με ένα χρυσό-καφέ μολύβι ματιών . Αφού έχει τελειώσει με το βάψιμο των ματιών εφαρμόζει concealer κάτω από τα μάτια και γύρω από τη μύτη , και περνάει στο ρουζ . Το απλώνει με το ίδιο πινέλο που χρησιμοποίησε στο μεικ απ λογω του ότι δεν θέλει να φανεί έντονο το αποτέλεσμα αλλά πιο φυσικό . Τέλος το κραγιόν που επιλεγεί είναι στην απόχρωση ροζ – κοραλλί - ροδακινί και το ταμπονάρει ελάχιστα με τα δάχτυλα της .
Τα προϊόντα που χρησιμοποίησε είναι τα εξής :
Liz Earl Signature foundation
Real Techniques Expert face Brush
Mac Painterly Paint pot
Dior Night Golds 524 ( αντί για αυτή την παλέτα , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Mac Petina ή Ira )
Mac 217 (πινέλο μακιγιάζ)
Mac Blacktracks Fluidline
Dior Show New Look Mascara
Anastasia Brow Whiz
Illamasqua Brow Gel
Mac Moisturecover Concealer
Real Techniques Deluxe Crease brush
Daniel Sandler Water colour Blush Cheek
Avon Lipstick Dazzling Peach

 Να και το βίντεο :