Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΤΑΡΤΑ CHEESECAKE ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα της Pillsbury
400 ml γάλα φρέσκο
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής cheesecake Γιώτης
1 κουτί philadelphia
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη ( 500γρ.) και 1 μικρή ( 250-300γρ.)
Λίγη ζάχαρη άχνη ( 1 φλυτζ.καφέ )
1 μαρμελάδα φράουλα
500 γρ. φράουλες
1 φακελάκι topping ζαχαροπλαστικής φράουλα Γιώτης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνετε τη ζύμη για τάρτα εκτός ψυγείου περίπου μισή ώρα για να είναι στη σωστή θερμοκρασία και να μαλακώσει . Μόλις είναι έτοιμη τη βάζετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία για να ψηθεί ομοιόμορφα . Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για μισή ώρα περίπου , μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα . Μόλις βγει , την αφήνετε να κρυώσει . Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση cheesecake στο μίξερ , χτυπώντας την με 400ml γάλα . Προσθέτουμε το τυρί Philadelphia και τη μικρή κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει το μείγμα . Το βάζουμε στο ψυγείο κι ετοιμάζουμε τη σαντιγύ , χτυπώντας την μεγάλη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη . Μόλις είναι έτοιμη , τη βάζουμε και αυτή στο ψυγείο . Ψιλοκόβουμε τις φράουλες , βεβαιωνόμαστε ότι έχει κρυώσει η βάση της τάρτας μας και αρχίζουμε τη συναρμολόγηση : στρώνουμε τη βάση με μαρμελάδα φράουλα και απλώνουμε πάνω της την κρέμα cheesecake . Συνεχίζουμε με τη σαντιγύ και ολοκληρώνουμε με τις φράουλες που έχουμε ανακατέψει με το topping ζαχαροπλαστικής . Καλή σας απόλαυση !!!